Juni 1971, Gaetano wordt wakker van het geronk van vrachtwagens die zijn slaperige dorp op Sicilië binnenrijden. Hij wrijft de slaap uit zijn ogen en kijkt uit het raam. ‘Cinematic Gear’ staat er op de zijkant van de vrachtwagens. Nou is zijn Engels niet zo goed, maar cinema begrijpt hij wel. ‘Cinema, hier?’, Gaetano kijkt nog eens uit het raam, maar de vrachtwagens zijn net achter de bergwand verdwenen. Hij gaat koffie halen. Bij Bar Vitelli, de enige bar in Savoca, is het een drukte van belang. Eigenaresse ‘signora Maria’ staat druk te praten met mensen die hij niet kent. Als hij dichterbij komt, maar signora Maria hem duidelijk dat er geen koffie is vandaag en ze gaat verder met praten met de onbekenden. ‘Hé’, denkt Gaetano, ‘die dikke kerel met die baard heb ik een paar maanden geleden ook al door het dorp zien scharrelen.’

Zo moet het ongeveer gegaan zijn toen Francis Ford Coppola en zijn film crew neerstreken in het slaperige stadje Savoca om de Siciliaanse scenes van de eerste Godfather film op te nemen. Inderdaad Savoca aan de Siciliaanse oostkust en niet Corleone driehonderd kilometer naar het oosten. Drie maanden lang zette Francis Ford Coppola en Al Pacino het stadje op de kop.

AzzurroMagazine ging terug naar de sets van The Godfather I in Savoca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *